Innovatieprijs 2022

Expertbedrijven gezocht: meld je aan voor 1 juli

Bouwend Nederland en o.a. Stichting Technasium organiseren ook dit jaar weer de 'Bouwend Nederland Innovatieprijs 2021-2022'. In deze jaarlijkse technisch ontwerp- of onderzoekswedstrijd worden leerlingen uit 4 havo en 4 vwo in teams uitgedaagd mee te helpen om Nederland mooier, beter en duurzamer te maken.

Meld jij je aan als expertbedrijf?

Bouwend Nederland zoekt expertbedrijven in de bouw- of infra die de jongerenteams verder willen begeleiden met het uitwerken van de opdracht. Wil jij met zo'n team aan de slag gaan? Meld je hier voor 1 juli aan en help deze jongeren met je expertise op weg!

Als expertbedrijf ga je in gesprek met de docent van de school om het team verder op weg te helpen. Het contact kan plaatsvinden door een bezoek aan de school (of digitaal, in verband met corona). Vervolgens ga je met een groepje leerlingen (digitaal) in gesprek zodat ze je vragen kunnen stellen over de inhoud. Mogelijk word je gevraagd om mede de beste teams van een klas te beoordelen (nog voor de landelijke finale).

Strijd tegen het water

De focus van het project ligt dit jaar op de strijd die Nederland al sinds jaar en dag tegen het water voert. De leerlingenteams worden uitgedaagd om in kaart te brengen welke zoetwatervraagstukken er in hun regio actueel zijn en daarop een regionaal deltaprogramma (of stukje daarvan) te ontwikkelen, te testen en/of te simuleren om zo in hun eigen regio water robuust te maken. Leerlingen voeren de opdracht in teams uit in een projectperiode van acht tot tien weken, ingepland binnen de periode van september 2021 t/m januari 2022. Het verschilt dus per school of ze in september of november met het project starten.

Gerelateerd nieuws

Bekijk al het nieuws
Het geheim van innovatie: Bovon TunnelGraafMethode
18 juni 2021

Het geheim van innovatie: Bovon TunnelGraafMethode

Interview met bedenker Leo van Tol

Prototype hyperloop onthuld
17 juni 2021

Prototype hyperloop onthuld

Testen, testen, testen en dan zo efficiënt mogelijk bouwen

© Koninklijke Bouwend Nederland