Platform voor betoninnovaties, wat vind jij?

Stijn Werkema is aan het afstuderen van de opleiding Bedrijfskunde en voert als afstudeeropdracht een onderzoek uit naar de haalbaarheid van een platform voor betoninnovaties. Kan een ketenbreed platform de kennis van betoninnovaties vergroten en is er (voldoende) behoefte aan een dergelijk platform? 

Laat hier weten wat jij vindt van een platform voor betoninnovaties

De betonsector is flink aan de slag om te verduurzamen. Het onderzoek van Stijn richt zich op de vraag of een platform voor betoninnovaties deze ontwikkeling kan versnellen. Het blijkt namelijk dat betoninnovaties momenteel nog niet breed genoeg worden toegepast, waardoor de doelstellingen van het Betonakkoord niet worden gehaald. Om dit wél breder toegepast te krijgen is er dus het idee om een platform te maken. Dat kan in veel verschillende vormen.

In een eerder onderzoek van het Betonakkoord is een verkenning gedaan naar manieren om de toepassingen van betoninnovaties te vergroten. Uit dat onderzoek kwam het idee van een platform naar voren. Is er voldoende behoefte aan een platform en aan welke voorwaarden/elementen zou het moeten voldoen om relevant te zijn? Met het uitzetten van een enquête wil Stijn antwoorden vinden op deze vragen. Het invullen van de enquête duurt ca. 5 minuten. Je tijd en mening worden zeer gewaardeerd. 

Gerelateerd nieuws

Bekijk al het nieuws
Creëer je eigen Leerruimte
20 september 2021

Creëer je eigen Leerruimte

SBIR Circulaire Viaducten: deze 3 prototypes worden gerealiseerd
14 september 2021

SBIR Circulaire Viaducten: deze 3 prototypes worden gerealiseerd

Innovatiecompetitie van RWS

Het geheim van innovatie: Bovon TunnelGraafMethode
18 juni 2021

Het geheim van innovatie: Bovon TunnelGraafMethode

Interview met bedenker Leo van Tol

© Koninklijke Bouwend Nederland