Hoe houden we het droog?

Bouw Idee Café | Waarde van bouwen:

De veranderingen van ons klimaat stellen ook de bouw voor uitdagingen. Hoe bouwen we klimaatrobuust en veilig voor toekomstige generaties? Waar moet je wel en misschien ook liever niet bouwen? Hoe maken we de transitie naar klimaatbestendig bouwen? Wat hebben we daarvoor nodig aan kennis, methoden, middelen en meer? Wie moet vooropgaan in de strijd tegen water, de overheid of de sector? Of moeten we het zinloze gevecht maar staken?

Praktische oplossingen

In de stedelijke omgeving is steeds meer aandacht voor water: afkoppelen van regenwater van de riolering, het gebruik van groene daken en groene gevels, aanpassingen in de buiteninrichting om water op te kunnen vangen, meer groen in de buitenruimte en ook ondergrondse wateropvang. Maar de overstromingen in Limburg laten zien dat er nog veel meer nodig is. Ingrepen in het watersysteem (meer ruimte voor het water, meer waterbuffers op veilige plaatsen) en in het landgebruik (aanpassingen in de bedrijfsvoering in de landbouw, meer ruimte voor natuur en het landgebruik meer aanpassen aan bodem- en wateromstandigheden), maar ook het aanpassen van bestaande bebouwing (waterdicht maken van kelders, schotten voor deuren, etc).

Bouw Idee Café | Nu Bouwen Aan Morgen
Waarde van bouwen: hoe houden we het droog?
Dinsdag 23 november van 16.00 tot 17.00 uur

Innovatie is belangrijk en aanpakken ook. Maar bij wie ligt de bal? Hoe knopen we al die oplossingen aan elkaar? En waar liggen de kansen? Bepaal je eigen mening en koers, kijk naar het Bouw Idee Café met Sabrina Helmyr (Arcadis), Nina Aalbers (Architectuur MAKEN), Patrick Ubags (Van Wijnen Sittard) en Mario Jacobs (Aa en Maas).

Gerelateerd nieuws

Bekijk al het nieuws
Bouwvakkers uitstervend ras?
03 november 2021

Bouwvakkers uitstervend ras?

Bouw Idee Café | Nu Bouwen aan Morgen

Creëer je eigen Leerruimte
20 september 2021

Creëer je eigen Leerruimte

Van idee naar uitvoering
10 januari 2022

Van idee naar uitvoering

Nuttige links om je innovatie te realiseren

© Koninklijke Bouwend Nederland