RWS Innovatie-aanpak

In 6 stappen naar een succesvolle innovatie

In het artikel 20 tools voor handiger innoveren verzamelden we tips en trucs om op innovatieve ideeën te komen. Maar hoe zorg je er vervolgens voor dat die innovatie er echt komt? Rijkswaterstaat helpt je op weg met de Innovatie-aanpak: een overzicht van alle stappen richting realisatie mét de tools om die succesvol te nemen.

Tijdlijn

De Innovatie-aanpak is weergegeven in een overzichtelijke tijdlijn met zes stappen, waarbij partijen op elk moment kunnen instappen. Per stap zijn opdrachten, tips, tools, links, voorbeelden en werkbladen gemaakt en verzameld. De weg naar een succesvolle innovatie was nog nooit zo duidelijk en breed toepasbaar.

Unieke aanpak

Mattijs Erberveld, Innovatie adviseur bij RWS en bedenker van de Innovatie-aanpak: “Voor RWS is dit uniek. En misschien wel voor Nederland.” Voorlopig is de Innovatie-aanpak nog voor de doe-het-zelver op innovatiegebied. Er staan een cursus voor innovatie en een hulptraject op stapel waarbinnen de Innovatie-aanpak een rol kan vervullen.

Open source aanpak

Over het waarom zegt hij dit: “Ik ben er eigenlijk mee begonnen om te zorgen dat iedereen binnen RWS de juiste tools had en een overzicht van de stappen in het proces.” Zo hoopt Erberveld de innovatiekracht van RWS te bevorderen. Maar de tool is nadrukkelijk geen RWS-feestje: “De Innovatie-aanpak is altijd bedoeld geweest om te delen, in de samenwerking tussen RWS en bedrijven.” Erberveld moedigt bedrijven in alle sectoren bovendien van harte aan om er hun eigen draai aan te geven: “Mijn doel is innovatiekracht vergroten en begrip helpt daar enorm bij. Dus als je het wilt kopiëren en er je eigen organisatiesmaak aan wilt hangen: zeker doen.”

Mis je daarbij iets, laat het weten via RWS innoveert.

https://rwsinnoveert.nl/innovatieaanpak/

 

 

 

Gerelateerd nieuws

Bekijk al het nieuws
Creëer je eigen Leerruimte
20 september 2021

Creëer je eigen Leerruimte

Van idee naar uitvoering
10 januari 2022

Van idee naar uitvoering

Nuttige links om je innovatie te realiseren

© Koninklijke Bouwend Nederland