Bouw Idee Café

In het Bouw Idee Café van 2021 bespraken we de praktische aspecten van de toekomstverkenning Nu Bouwen aan Morgen. Worden bouwvakkers straks programmeurs? Wat kunnen we met en tegen water? Waar gaan we wonen? Wie komt met het echte alternatief voor aardgas? En vooral: wat kun en moet je hiermee als (mkb) bouwonderneming?

Energietransitie

Ruimtelijke spreiding van functies

Waterstof, wind, zonne-energie, biomassa of toch een warmtepomp. Wat wordt het alternatief voor gas? En wat kun en moet je daar als bouwondernemer mee gaan doen? In dit Bouw Idee Café gaan we op zoek naar het winnende paard.  Ongeveer 8% van Nederland is bebouwd. Toch hebben we een ruimteprobleem. Hoe zit dat precies? En hoe lossen we dat op? In dit Bouw Idee Café gaan we op zoek naar ruimte voor ondernemers.

Toekomst van werk

Waarde van bouwen - water

De bouw is mensenwerk. Maar waar haal je die mensen vandaan? Of moeten we met minder mensen gaan werken - industrialiseren dus. Waar liggen de kansen voor grote en kleinere bouwbedrijven? Hoe ziet de arbeidsmarkt van morgen eruit? Dit Bouw Idee Café zorgt voor handvatten.  Wie moet vooropgaan in de strijd tegen water, de overheid of de sector? Of moeten we het zinloze gevecht maar staken? Gaan we anders wonen of ergens anders wonen? En wat kan en moet de bouw doen in dit verhaal? Bepaal je eigen mening en koers, kijk het Bouw Idee Café over de waarde van bouwen terug.

 Lees ook de toekomstverkenning Nu Bouwen aan Morgen 

© Koninklijke Bouwend Nederland