Bouw Idee Café

Het Bouw Idee Café is terug! In een nieuwe serie live uitzendingen bespreken we de praktische aspecten van de toekomstverkenning Nu Bouwen aan Morgen. Worden bouwvakkers straks programmeurs? Wat kunnen we met en tegen water? Waar gaan we wonen? Wie komt met het echte alternatief voor aardgas? En vooral: wat kun en moet je hiermee als (mkb) bouwonderneming?

Ruimtelijke spreiding van functies
Dinsdag 7 december 16.00  - 17.00 uur

Ongeveer 8% van Nederland is bebouwd. Toch hebben we een ruimteprobleem. Hoe zit dat precies? En hoe lossen we dat op? Want niemand wil een woonwijk in zijn achtertuin, zo lijkt het, maar het woningtekort moet worden oplost. Waar liggen er nog kansen? In dit Bouw Idee Café gaan we op zoek naar ruimte voor ondernemers.

  

Uitzendingen Bouw Idee Café

Energietransitie
Dinsdag 21 december
16.00  - 17.00 uur

Toekomst van werk
Terugkijken

Waarde van bouwen - hoe houden we het droog?
Terugkijken

Waterstof, wind, zonne-energie, biomassa of toch een warmtepomp. Wat wordt het alternatief voor gas? En wat kun en moet je daar als bouwondernemer mee gaan doen? In dit Bouw Idee Café gaan we op zoek naar het winnende paard.

De bouw is mensenwerk. Maar waar haal je die mensen vandaan? Of moeten we met minder mensen gaan werken - industrialiseren dus. Waar liggen de kansen voor grote en kleinere bouwbedrijven? Hoe ziet de arbeidsmarkt van morgen eruit? Dit Bouw Idee Café zorgt voor handvatten. 

Wie moet vooropgaan in de strijd tegen water, de overheid of de sector? Of moeten we het zinloze gevecht maar staken? Gaan we anders wonen of ergens anders wonen? En wat kan en moet de bouw doen in dit verhaal? Bepaal je eigen mening en koers, kijk het Bouw Idee Café.

     

 Lees ook de toekomstverkenning Nu Bouwen aan Morgen 

© Koninklijke Bouwend Nederland