Een initiatief van Bouwend Nederland
Afbeelding Bouwen met houten blokken

Bouwen met houten blokken

Vraag | Launching customers

Blokiwood van het Belgische Tymber Buildings is bouwen met geprefabriceerde houten muur- en dakelementen. Razendsnel en simpel worden super geïsoleerde, luchtdichte en koudebrugarme wanden en daken geplaatst. Duurzaam, comfortabel/gezond en energiebesparend en bovendien van de hoogste kwaliteit. 

Duurzaam

Blokiwood is formaldehydevrij, ecologisch en circulair. Gebouwen kunnen eenvoudig worden gedemonteerd en op een andere locatie opnieuw worden opgebouwd. De blokken kunnen ook opnieuw verwerkt worden tot grondstof. Hout heeft een ingebedde energie die nodig is voor zijn productie, die tot de laagste van alle bouwmaterialen behoort. De koolstofbalans van hout kan positief zijn omdat het tijdens de groei meer CO2 opneemt dan het tijdens de productie en het gebruik uitstoot.

IJzersterke kwaliteit

De muurelementen zijn dragend (tot 9 ton per lopende meter), luchtdicht en waterdampdoorlatend.  Ze hebben standaard een R-waarde van 5,26 m² k/W, te verhogen naar 7,10 m² k/W. De dakelementen hebben een isolatie met 7,8 m² k/W als R-waarde. Bouwen met Blokiwood levert bovendien een hogere stabiliteit dan traditionele houtskeletbouw. Ook goed om te weten: de elementen worden onder optimale omstandigheden gefabriceerd, volledig op maat voor ieder project. De vochtigheid wordt permanent bewaakt en de houtvezel-isolatie wordt dus volledig droog en onder druk ingeblazen in de panelen. Topkwaliteit gegarandeerd.

Bouwen met houten Lego

“Bouwen met Blokiwood lijkt op bouwen met lego, maar dan groter en ecologische verantwoord,” zegt Robert Bekkers, directeur van Tymber Buildings. De wandelementen zijn tot 60 kilo zwaar en de dakelementen wegen maximaal 75 kg. Ze kunnen dus eenvoudig door 2 personen geplaatst worden, zonder kraan. Met de modules van verschillende afmetingen zijn meerdere combinaties mogelijk. Met de geprefabriceerde Blokiwood wandelementen kan tot 0,4 m2/uur worden gerealiseerd. De dakelementen kunnen zelfs met een snelheid van 0,5 m2/uur worden geplaatst. Na de montage van alle elementen kan direct met de binnen- en de buitenafwerking worden gestart. De buitengevel wordt naar wens afgewerkt met metselwerk, steenstrips, pleisterwerk, hout of andere gevelmaterialen.

Gemak voorop

Bouwen met Blokiwood is snel, eenvoudig en overzichtelijk. Van begin tot eind. Tymber Buildings levert een eenvoudige kostenraming met een prijs per m², technische studie, dimensionering en montageplannen. Vervolgens wordt alles compleet geleverd: van panelen tot bevestigingsmaterialen en luchtdichte afdichtingen. De experts van Tymber Buildings zorgen bovendien voor een opleiding op de eerste bouwplaats met Blokiwood.

Tymber Buildings is een onderdeel van Russell Woods Houtbouw bv; een familiebedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in houtbouw. Wij geloven heilig in Blokiwood, en zien grote kansen voor deze snelle en duurzame vorm van woning- en utiliteitsbouw. U ook? Neem contact met ons op voor het realiseren van uw project.

Een initiatief van Bouwend Nederland
© Bouwend Nederland