Een initiatief van Bouwend Nederland
Afbeelding Controle over projectinformatie

Controle over projectinformatie

Vraag | Launching customers

Topdata: projectinformatie online

Je kent het wel, een map met foto’s hier, een document met aantekeningen daar en nog een belangrijk mailtje in je inbox. Het project waarbij je betrokken bent is nog maar net opgestart en nu al ben jij het overzicht van alle documenten kwijt. Laat staan dat je ze eenvoudig kunt delen met anderen. Maak dan kennis met Topdata, dé cloudtool waarbij je alle (project)informatie kunt opslaan en delen.

Online (project)informatie opslaan en delen

Jansma Drachten B.V. is een infra bedrijf dat altijd op zoek is naar innovatieve online oplossingen in de bouw. Online werken is in opmars en dat betekent dus ook het in de cloud opslaan, delen en bewerken van bestanden. Topdata is in de basis bedoeld om het delen van projectinformatie met alle betrokken partijen binnen een project te vergemakkelijken. Dit zorgt ervoor dat talloze mailtjes met bijlagen en documenten verleden tijd zijn.

altijd en overal je documenten en mails binnen handbereik 

Hoe werkt Topdata?

Binnen Topdata maak je een hoofdmap aan, bijvoorbeeld met een projectnaam. In deze map maak je submappen die je ook namen geeft. Daarna voeg je de gebruikers toe, dit kan intern zijn maar ook extern. Vervolgens geef je iedereen rechten. Er zijn binnen Topdata twee typen gebruikers: de gebruiker met ‘beperkte rechten’ en de gebruiker met ‘alle rechten’. In de praktijk blijkt dat de beheerder ‘alle rechten’ heeft en de ‘lezer’ de ‘beperkte rechten’. Een lezer kan bijvoorbeeld niet lukraak andere personen toevoegen aan de projectmap. Na het toevoegen van gebruikers kan het delen van documenten beginnen. Upload je bestand, stuur de gebruikers een notificatie en klaar.


De hoofdmap van een project met daarin de submappen. Er kunnen standaard submappen worden ingesteld maar je kunt ook per submap je eigen naam kiezen. De standaard submappen kunnen uiteraard ook naar wens worden aangepast.

Koppelen van foto’s aan locaties op de kaart

Een ander belangrijk onderdeel van Topdata zijn de kaarten. Vaak is het lastig om een locatie precies te beschrijven of aan te geven. Topdata koppelt zelf foto’s aan locaties door middel van GPS. Je maakt een foto, upload deze op Topdata en de tool zoekt zelf de locatie op en plaatst de gemaakte foto daar bij. Ook het maken van omleidingsroutes met bijbehorende legenda is een veel gebruikte mogelijkheid binnen Topdata.


Op bovenstaande afbeelding is te zien hoe je gemakkelijk routes kunt uitstippelen en afbeeldingen kunt koppelen aan routes. Ook het toevoegen van legenda’s met kleurcodes en tekst behoort tot de mogelijkheden.

De totaaloplossing voor werken met diverse partijen

Topdata wordt al volop gebruikt bij projecten binnen Jansma en daarbuiten. Zo voegen we bijvoorbeeld projectleiders van de opdrachtgever toe zodat ze mee kunnen kijken naar de weekstaten en het omgevingslogboek. Topdata is ideaal als meerdere partijen inzage in een document moeten hebben maar dit niet per sé op hun eigen devices willen opslaan.

Laat Topdata ook voor jouw bedrijf werken

Binnen Jansma is Topdata niet meer weg te denken, maar hoe gaaf zou het zijn om Topdata ook buiten Jansma onmisbaar te maken. Daarvoor hebben wij jou nodig, als gebruiker van Topdata. Samen kunnen we het laten groeien en nog beter maken dan dat het nu al is. Neem contact op met voor de mogelijkheden.

Gerelateerde innovaties

Bekijk alle innovaties
Vraag | Launching customers
De nieuwste generatie duurzame infrastructuur

De nieuwste generatie duurzame infrastructuur

PlasticRoad combineert oplossingen voor wateroverlast, emissies, plastic afval én slappe bodems. Een klimaat adaptieve en circulair geconstrueerde weg met een geïntegreerde tijdelijke waterberging en waterafvoer, alles opgebouwd uit modules van gerecycled kunststof.

Vraag | Launching customers
Stille, duurzame voegovergang

Stille, duurzame voegovergang

De Silent Joint Flex® van Schagen Infra is een stille, duurzame voegovergang met een kunststof bindmiddel.

Een initiatief van Bouwend Nederland
© Bouwend Nederland