Kademuur herstellen zonder droogleggen

Snel, economisch en milieuvriendelijk

Vraag | Launching customers

De kade- en dek(sloof)behandelinstallatie (KD_BI) is ingenieus. De sloof wordt vastgezet aan de wand en kade. Pompen zuigen het water uit de sloof waardoor het betreffende stuk kade droog komt te staan. Slechts een klein deel van de kade hoeft te worden afgezet dus het havenverkeer kan gewoon doorgaan. En het herstel of de conservering kan beginnen. Snel, economisch en milieuvriendelijk.

Zonder drooglegging haven

In het verleden moest een haven worden drooggelegd voor onderhoud aan een kade. Dit had stremming van het havenverkeer tot gevolg. De economische nadelen hiervan spreken voor zich. Het bedrijf K_Dekker bouw&infra, opgericht in 1963, zocht een oplossing voor dit probleem. K_Dekker is gericht op innovatie en actief in alle segmenten van de bouw. Door het proactief en constructief met de klant meedenken en door de investeringen in kwaliteitsverbetering en integraliteit, is er ruimte voor inspiratie en talentontwikkeling van de medewerkers. Zo kwamen zij tot het ontwerp en de realisatie van de unieke kade- en deksloofbehandelinstallatie.

Twee werkvloeren en een klimaatinstallatie

De kade- en deksloofbehandelinstallatie zorgt dat het conservatieproces kan worden uitgevoerd terwijl alleen dat deel van de haven waaraan wordt gewerkt, is drooggelegd. Eerst wordt de kade schoon gestraald, vervolgens worden schades hersteld en wordt de nieuwe coating aangebracht. De installatie heeft twee werkvloeren op verschillende hoogtes. Dit versnelt het proces in belangrijke mate. In de sloof zit een klimaatinstallatie die de luchtvochtigheid en temperatuur in de sloof reguleert zodat het werk onder optimale omstandigheden kan worden uitgevoerd. Al het afval wordt door een hijsconstructie afgevoerd, zodat niets in de lucht of het water terecht komt. De nieuwe damwand wordt dus snel, economisch en milieuvriendelijk gerealiseerd.

De haven van Scheveningen is  met goed gevolg geconserveerd door K_Dekker’s KD_BI in opdracht van de gemeente Den Haag en zijn klaar voor de volgende opdracht! Heeft u interesse, of wilt u meer informatie over de Kade en Dek(sloof) Behandel Installatie (KD_BI) van K_Dekker, schroom niet om contact met ons op te nemen.

Kenmerken

Contact

K_Dekker bouw & infra
Denhard van der Slikke
Telefoon: 0226 39 16 29
E-mail: info@kdbv.nl

 

Gerelateerde innovaties

Bekijk alle innovaties
Vraag | Investering, Kennis, Launching customers
Stadshub in Utrecht

Stadshub in Utrecht

Vervoer over water

Cityport of Utrecht is een multimodale circulaire HUB voor goederen, bouw, reststromen en energie. Logistiek slim geregeld, circulair en schoon.

Vraag | Investering, Launching customers
Duurzame energie op locatie

Duurzame energie op locatie

Pop-up power systeem

Overal aan de slag met een stapelbaar en draagbaar batterijsysteem dat je voorziet van de energie die je nodig hebt. Emissieloos, stil en flexibel.

Vraag | Kennis, Launching customers
De winst van beter organiseren

De winst van beter organiseren

Slimme logistieke oplossing

Minder ritten, minder transportkosten, minder C02 en stikstof én een snellere bouwtijd met de BouwHub van VolkerWessels.

© Bouwend Nederland