Plus-op-de-Meter woningen

koploper in duurzaam bouwen

Vraag | Samenwerking

Van der Hulst Bouwbedrijf bouwt met Plusleven® Plus-op-de-Meter woningen met een comfortabel en gezond binnenklimaat. De basis is een zogenoemd Smart Grid netwerk. Een ‘smart’ netwerk dat alle door zon en wind geproduceerde energie verdeelt over de woningen, en met behulp van ’de thuisbatterij zorgt voor een soepele uitwisseling. De klimaatvloer, de boiler en de thuisbatterij en deelauto’s doen allemaal mee in het spel van energie opslaan en afgeven. Het teveel aan energie wordt verkocht. Van der Hulst Bouwbedrijf heeft in 2019 de eerste Plusleven woonwijk opgeleverd. De tweede Plusleven woonwijk is in aanbouw en wordt in 2021 opgeleverd. Van der Hulst Bouwbedrijf neemt hiermee al enige tijd het voortouw en is koploper in duurzaam bouwen.

Een woning als energiecentrale

Plusleven® woningen zijn woningen die voorzien zijn van geïntegreerde technieken voor het leveren en opslaan van energie zoals pv-panelen, warmtepompen en accu’s voor thuisgebruik. De woningen hebben geen hogere aansluitwaarde nodig op het netwerk en de installaties hebben een hoge COP waarde. Woningen die kortom meer energie opleveren dan dat er verbruikt wordt. Het Smart Grid zorgt voor een verfijnde afstemming van vraag en aanbod en verdeelt de energie langs buffers en slimme batterijen over de woningen. Dat kan de thuisbatterij zijn maar ook de klimaatvloer, de boiler, elektrische deelauto’s of een buurtbatterij. Op die manier levert het Smart Grid een bijdrage in het afvlakken van piekmomenten en is er dus balans op het netwerk.

Extreem lage energiekosten

De voordelen van het Plusleven® concept zijn duidelijk. Maximaal rendement uit natuurlijke energiebronnen, aardgasvrij, en het hele jaar voldoende vermogen. En niet te vergeten, de extreem lage energiekosten.

Comfortabel en gezond binnenklimaat

In het Plusleven® concept zoeken wij bovendien naar balans tussen energiebeheer en wooncomfort. Dat begint bij de schil. Door goede isolatie met kierafdichting, passieve koeling en gebalanceerd ventilatiesysteem met warmterugwinning toe te passen, brengen we de invloed van de buitentemperatuur tot het minimum terug. Dat scheelt energie en houdt het binnen aangenaam warm of koel. Daarnaast besteden we veel aandacht aan daglicht en beperken we de geluidsoverlast van een warmtepomp. Maar wooncomfort zit ook in de esthetische kant van de woning. Daarom passen we in het Plusleven® concept geen standaard panelen maar Plusdaken toe: een door zonnepanelenspecialist Stafier ontwikkeld dak waarin alle zonnepanelen volledig zijn geïntegreerd over het gehele dakvlak. Dergelijke daken zijn niet alleen mooier maar bieden ook lange garanties op een optimaal opwekkingsresultaat door de jaren heen.

Over Van der Hulst Bouwbedrijf

In het bouwen van duurzame woningen is ontwikkelend bouwbedrijf Van der Hulst altijd al een koploper geweest. Als winnaar van de Nationale Innovatie en Duurzaamheidprijs Wonen van 2018 begonnen we als een van de eerste met energie neutrale woningen, om later verder te gaan met de ontwikkeling van nog zuinigere Nul-Op-Meter woningen dan de voorschriften vereisen. We zoeken voortdurend naar krachtenbundeling door bij projecten meerdere partijen te betrekken. Zo werken we in de Plusleven® Plus-Op-Meter woningen samen met het energiebedrijf 4YEF (Four Your Energy Freedom) en Mercedes-Benz voor de elektrische deelauto’s. Daarnaast heeft Van de Hulst een eigen merkwoning ontwikkeld die in Q4 2020 op de markt komt.

Bent u ook geïnteresseerd in een samenwerking met positieve energie? Bel ons!

Bekijk Van der Hulst Bouwbedrijf in het Bouw Idee Café

Contact

Van der Hulst Bouwbedrijf
Yvonne van der Hulst
Telefoon: (0252) 210 031
E-mail: info@vanderhulstbouwbedrijf.nl

Gerelateerde innovaties

Bekijk alle innovaties
Vraag | Launching customers
Beter coaten zonder chroom 6

Beter coaten zonder chroom 6

Beter zonder chroom 6

PREANO+: verticaal pre-anodiseren en poedercoaten in één lijn zonder Chroom 6, maar met betere hechtingskracht en corrosiewering.

Vraag | Launching customers
Energieneutraal met één module

Energieneutraal met één module

Complete module

De iCEM (Integrated Climate Energy Module) van Factory Zero maakt het energieneutraal maken van woningen makkelijker, sneller en vooral goedkoper.

Vraag | Launching customers
Biobased en circulair bouwen

Biobased en circulair bouwen

Stro als isolatiemateriaal voor prefab wand-, dak- en vloerelementen. Voor circulair bouwen kies je hét biobased alternatief.

© Bouwend Nederland