Stadshub in Utrecht

Vervoer over water

Vraag | Investering, Kennis, Launching customers

Utrecht slibt dicht en groeit hard. Dat betekent veel transport over de weg, van goederen maar juist ook voor de vele bouwprojecten. Dankzij Cityport of Utrecht kunnen ondernemingen daarvoor het water nu al gaan gebruiken, en blijft de binnenstad bereikbaar en leefbaar. Deze White Label Hub - dus niet gekoppeld aan 1 (bouw-)onderneming of 1 project, maar beschikbaar voor de benodigde partijen uit de logistieke keten – zorgt voor een schone (minder/geen emissies), leefbare (minder geluidsoverlast, minder verkeersdruk) stad en voor meer lokale werkgelegenheid.

Utrecht bevoorraad over water

Familie Van Hees is al 9 generaties lang actief in & om het water. Als familiebedrijf voelen zij zich verantwoordelijk voor de wereld waarin we leven en willen ze zorgen voor onze medemens, de toekomstige generaties en aan een beter klimaat. In Cityport of Utrecht gebruiken wij onze logistieke, water- & bouwervaring om stadslogistiek over water te gaan realiseren. Iets dat juist voor de voor ons liggende bouwuitdagingen en dichtslibbende stad erg interessant is.

Op het moment lopen er in en om Utrecht circa 400 bouwprojecten. Een aantal grote projecten is uitstekend bereikbaar over water. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Merwedekanaalzone met 10.000 woningen, het Beurskwartier met ca 3.500 woningen, Cartesius met ca 2.600 woningen en het Jaarbeurs terrein. Voor deze en andere projecten is de Cityport of Utrecht een slimme en schone logistieke oplossing: bouwmaterialen heen en circulaire reststromen terug!

Wat is Cityport of Utrecht?

Cityport of Utrecht ligt aan de Liesboschhaven, op de grens van Utrecht en Nieuwegein. De locatie is uitstekend toegankelijk via de weg (A2/A12/A27) en over water (Amsterdam-Rijnkanaal/Merwedekanaal). Via de Vaartsche Rijn zijn kleine(re) en schone schepen snel in de stad Utrecht. Het industrieterrein van ruim 3 hectare en de 500 meter kade zorgen voor voldoende bewegings- en groeiruimte. En bovenal, de haven is de enige binnen de sluizen van de stad Utrecht. Door de centrale ligging bedient de haven bovendien omliggende steden als Nieuwegein, de logistieke hotspot LageWeide en is er via het Amsterdam-Rijnkanaal aansluiting met heel Nederland.

In de Cityport kunnen alle mogelijke ondernemingen hun goederen op- en overslaan, die vervolgens met elkaar gebundeld kunnen worden. Vanuit hier zal op een emissieloze wijze de stadslogistiek verder verzorgd worden in samenwerking met verschillende partners. De Cityport of Utrecht is een zogenoemde White-Label Hub, die gevormd wordt door verschillende ondernemers uit de keten van stadslogistiek over water. Hierbij valt te denken aan partners uit de bouw, logistiek, IT, boten & retail. Ook de samenwerking met de Gemeente Utrecht, Gemeente Nieuwegein en Provincie Utrecht wordt nadrukkelijk gezocht.

Duurzame, multimodale stadshub

Cityport of Utrecht wil de meest duurzame multimodale en circulaire stadshub van Nederland worden. Samen met partners, gemeente en provincie gaan wij voor een slimme en schone (stads)logistiek en de omslag naar een circulaire economie. Dit willen we doen door het aangaan van duurzame en lange termijn partnerships. Zo creëren we waarde voor iedereen.

Wilt u de boot niet missen? Neem dan nu contact met ons op.

www.cityport.nl

Gerelateerde innovaties

Bekijk alle innovaties
Vraag | Kennis, Launching customers
Emissieloos grondverzet

Emissieloos grondverzet

Verwisselbare accupakketten

24/7 emissieloos grondverzet. Ploegam en Staad (Doosan) maken het mogelijk: elektrische zware GWW-machines

Vraag | Launching customers, Samenwerking
Matchmaking bij aanbestedingen

Matchmaking bij aanbestedingen

Efficiënt calculeren

De platformtechnologie van Calculatiepool helpt calculatiekosten te verlagen en slagingskansen te vergroten.

Vraag | Launching customers
RAMAC: een duurzaam alternatief voor betonmortel

RAMAC: een duurzaam alternatief voor betonmortel

Nieuwe generatie betonmortel

De SQAPE-technologie is een methode om beton te produceren zonder cement. Duurzaam en met unieke bouwtechnische eigenschappen.

© Koninklijke Bouwend Nederland