Matchmaking bij aanbestedingen

Efficiënt calculeren

Vraag | Launching customers, Samenwerking

Jaarlijks worden er in de bouwsector honderden miljoenen uitgegeven aan calculatiekosten voor aanbestedingen. Per project kunnen er tientallen tot honderden partijen betrokken zijn. Wat is je concurrentiepositie binnen een aanbesteding en welke partijen zou je nog meer kunnen helpen met jouw offerte? Calculatiepool maakt dat inzichtelijk, zónder concurrentiegevoelige informatie prijs te geven.

Calculatiepool maakt kansen inzichtelijk

Calculatiepool maakt kansen inzichtelijk tussen hoofdaannemers, onderaannemers en leveranciers die betrokken zijn bij een aanbesteding. Zij matchen partijen die direct iets voor elkaar kunnen betekenen. Dit levert drie belangrijke voordelen op:

  • Efficiënter werken door vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen;
  • Inzicht in je concurrentiepositie;
  • In contact komen met nieuwe partijen die nog niet van je bestaan afweten.

Efficiënter werken door vindbaar te zijn

Benaderd worden door één aannemer voor een prijsopgave is geweldig, maar benaderd worden door meer aannemers voor hetzelfde werk is pas echt motiverend! Met Calculatiepool vergroot je de kans om aan tafel te zitten bij de partij die het werk uiteindelijk gaat maken. En omdat je in de calculatiefase nog veel in het project kunt sturen verhoog je de efficiency.  

Ontdek je concurrentiepositie

De meeste bouwbedrijven hebben geen idee wat hun concurrentiepositie is. Bij onderaannemers is dit probleem nog veel urgenter. Calculatiepool maakt inzichtelijk hoeveel partijen er rekenen voor dezelfde werkzaamheden. Dat helpt in je afweging om wel of geen tijd (en geld) te steken in een calculatie. Soms kun je je tijd beter in andere projecten stoppen.

Vergroot je netwerk

Met het matchen van de verschillende partijen word je ook in contact gebracht met partijen die nog niet van je bestaan afweten. Als onderaannemer of leverancier kun je deze partijen meteen helpen met een offerte die jij al op de plank hebt liggen. Daarnaast is het een mooie mogelijkheid om je netwerk verder uit te breiden. Zo kun je op een passieve manier waardevolle leads genereren.

Geschikt voor elke bouwer

Calculatiepool is eenvoudig in gebruik. Met slechts een paar klikken staat je project op het platform en kunnen de matches binnenstromen. Hoofdaannemers, onderaannemers en leveranciers hebben allen baat bij dit platform. Zeker in een tijd waarin de aanvragen ons om de oren vliegen, is het zaak te weten wat je kansen zijn en deze vergroten.

Calculatiepool wisselt alleen contactgegevens uit en geen offertes. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk welke offerte waarnaartoe gaat. Alleen bij een match wordt de betreffende informatie prijsgegeven. Zo is het voor buitenstaanders niet inzichtelijk bij welk project een bedrijf betrokken is. Calculatiepool geeft geen concurrentiegevoelige informatie prijs aan derden.

Innovatieve bouwbedrijven gezocht

Calculatiepool is op zoek naar innovatieve bouwbedrijven die transparantie, samenwerking en efficiency zoeken in hun calculatieproces. Deze bedrijven helpen we een jaar lang actief om meer rendement uit hun calculaties te halen. Wij ontzorgen de klant en zorgen ervoor dat met slechts vijf minuten per week betere resultaten worden behaald.

Meer weten? Bekijk de website van Calculatiepool of hun pagina op LinkedIn en neem contact op.

Contact

Calculatiepool
Nico Bouman
Telefoon: 06 - 1149 3013
E-mail: nico@calculatiepool.nl

 

Gerelateerde innovaties

Bekijk alle innovaties
Vraag | Launching customers
Gevelbekleding van restafval

Gevelbekleding van restafval

100% circulaire gevelbekleding

Kerloc van Martens keramiek is een koud keramisch plaatmateriaal dat toegepast wordt als gevelbekleding. Biobased en 100% circulair.

Vraag | Kennis, Launching customers
Emissieloos grondverzet

Emissieloos grondverzet

Verwisselbare accupakketten

24/7 emissieloos grondverzet. Ploegam en Staad (Doosan) maken het mogelijk: elektrische zware GWW-machines

Vraag | Launching customers
RAMAC: een duurzaam alternatief voor betonmortel

RAMAC: een duurzaam alternatief voor betonmortel

Nieuwe generatie betonmortel

De SQAPE-technologie is een methode om beton te produceren zonder cement. Duurzaam en met unieke bouwtechnische eigenschappen.

© Koninklijke Bouwend Nederland