Gevelbekleding van restafval

100% circulaire gevelbekleding

Vraag | Launching customers

Bij Martens raakten ze er steeds meer van overtuigd dat het aanbod van traditionele bouwmaterialen niet voldoende was om de klimaatdoelstellingen van 2030 te realiseren. Daarom hebben ze zich jaren geleden ten doel gesteld om een geheel nieuw, duurzaam en 100% circulair product te ontwikkelen. Het resultaat? Kerloc.

Onderhoudsvrije gevelbekleding met een lange levensduur

Kerloc is een koud keramisch plaatmateriaal dat onder andere wordt toegepast als ventilerende gevelbekleding. Het wordt geproduceerd van restafval uit de land-, tuin- en bosbouw. Momenteel wordt er gebruik gemaakt van restafval van Nederlandse populieren. Deze vezels worden op unieke wijze versteend: er komt namelijk geen oven aan te pas tijdens dit ‘bakproces’.

Het materiaal kan esthetisch worden uitgevoerd met een minerale KEIM-coating. Hiermee kan er een kleurvast garantie afgegeven worden van maar liefst twintig jaar. Zo is er dus nauwelijks onderhoud nodig. Kerloc heeft een lange levensduur van ten minste vijftig jaar. Het materiaal heeft een A1 brandwerendheid waarmee je verzekerd bent van een veilig materiaal. Bovendien is Kerloc KOMO gecertificeerd en voldoet aan alle eisen binnen het Bouwbesluit. Deze manier van produceren is zo uniek dat Martens wereldwijd de enige partij is met zo’n innovatief productieproces.

Garantie

In een wereld waarin vele vormen van circulariteit worden betracht, meent Martens dat zij met Kerloc op de enige juiste manier invulling geven aan het begrip circulariteit. Dit doen zij door de garantie te geven om de gevelbekleding na einde levensduur (of als men wenst er geen gebruik meer van te willen maken) terug te nemen. De platen worden dan volledig en oneindig binnen het eigen productieproces gebruikt voor de productie van nieuwe Kerloc platen. Van afval is dus geen sprake! 

Voor bewoners en bouwers

Kerloc is volledig recyclebaar en daarom is de toepassing interessant voor iedereen die duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel heeft staan (bewoners/eigenaren, woningcorporaties en ontwikkelende aannemers). Maar het is ook interessant voor opdrachtgevers en ontwikkelaars. Dit vanwege het 100% circulaire karakter, waardoor duurzaamheidsdoelstellingen kunnen worden behaald.

Familiebedrijf met duurzame idealen

We moeten zuinig omgaan met de mensen en met de aarde. Nu en in de toekomst. Bij Martens is dit al jaren een belangrijk thema. Hiervoor kregen ze in 2019 erkenning door het toekennen van de Groene Pluim. Ze ontvingen deze prijs omdat Martens op een actieve wijze bijdraagt aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties en de innovatieve verduurzaming van de productieketen. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid kregen binnen Martens nog meer gestalte door de oprichting van Martens keramiek, onderdeel van de Koninklijke H.H. Martens & Zoon. Dit familiebedrijf bestaat inmiddels 140 jaar.

Met Kerloc krijgt restafval weer een bestemming én waarde. Je bent ervan verzekerd dat het volledig hergebruikt wordt, de keten blijft gesloten. Bovendien is op dit moment circulair en biobased gevelbekleding al in grote hoeveelheden en competitief geprijsd voorradig. Rest alleen nog de vraag: zet je met ons de stap naar een wereld zonder afval?

Meer weten over Kerloc? Bezoek onze website (www.kerloc.eu) of LinkedIn-pagina 

Contact

Martens keramiek bv

Alexander Hooijmaaijers

Telefoon: (085) 627 8150

E-mail: info-keramiek@martensgroep.eu

Gerelateerde innovaties

Bekijk alle innovaties
Vraag | Launching customers
Bouwen met een ballon

Bouwen met een ballon

Creatief, snel, licht en duurzaam bouwen met gewelfde vormen.

Met de BetonBallon-bouwmethodiek® is het mogelijk om snel en efficiënt bijzondere constructies en grote besparingen te realiseren. Creatief en duurzaam bouwen met gewelfde vormen.

Vraag | Samenwerking
Dun en superisolerend glas

Dun en superisolerend glas

Dun glas met hoge isolatiewaarde

Glas met een hoge isolatiewaarde, dat ook bijzonder dun is: dat is FINEO vacuümglas van AGC. Zonder ontsierende dop voor vacuümevacuatie.

Vraag | Kennis, Launching customers
Streetview voor de bouwplaats

Streetview voor de bouwplaats

Compleet 3D-beeld van de bouwplaats op afstand

Maak zelf eenvoudig en snel een 360° beeld van de bouwplaats. Met OpenSpace heeft u altijd en overal inzicht in de voortgang met foto’s, plattegronden, notities en koppelingen met bijvoorbeeld BIM.

© Koninklijke Bouwend Nederland