Matching van mensen en machines

Gratis gebruik van waardevolle app.

Vraag | Launching customers

Planmeister geeft inzicht in beschikbaarheid van mensen en machines bij collega-bedrijven in de GWW. Tevens ondersteunt het bedrijven bij het optimaal inzetten van vakmensen, machines, materialen en grond- en bouwstoffen.  Het geeft uitvoerders in het veld de mogelijkheid om snel en doeltreffend de juiste inzet voor hun project te vinden. Planmeister helpt bedrijven praktisch te verduurzamen en hun CO2-voetafdruk te verkleinen.

Door wie en waarom

We ervaarden zelf bij Van der Flier Groep, specialist op het gebied van grondverzet (founder Planmeister), hoeveel tijd het kost om de planning rond te krijgen. Het ene moment heb je machines over en nog geen uur later machines te kort. We zagen de noodzaak voor een landelijk platform, waarmee planners en uitvoerders snel inzichtelijk hebben welke machines, vakmensen, materialen en bouw- en grondstoffen collega-bedrijven beschikbaar hebben. Om deze reden ontwikkelden we Planmeister, inmiddels functioneel als desktop versie & app. De Planmeister app is gratis te downloaden in verschillende App-stores.

Het platform zit vol functionaliteiten waar je echt iets aan hebt. Zo kun je bijvoorbeeld vakmensen en machines zoeken op zowel het vestigingsadres als op de huidige standplaats. Daarnaast kun je materieel selecteren op basis van de emissieklasse. Ook kunnen machines en vakmensen gefilterd worden op specifieke eigenschappen.

Voor personeelsleden kun je onder meer filteren op behaalde poortinstructies zodat je geen tijd kwijt bent aan lange inducties. Omdat de Planmeister app gebruik maakt van GPS-locaties en een handige kaartweergave, vind je altijd eerst items bij jou in de buurt. Zo bespaar je geld en reduceer je CO2-uitstoot.

Bovendien heeft het platform een primeur, namelijk de ‘zero-emission’ knop. Met behulp van deze knop zie je in één oogopslag machines die geen gebruik maken van verbrandingsmotoren. 

Voor wie

Voor uitvoerders en planners!

Planmeister is geschikt voor elk bedrijf dat raakvlakken heeft met de GWW. Van ZZP’er tot aannemer. 
De aanbieders, bijvoorbeeld grondverzetbedrijven, kunnen hun beschikbare vakmensen en materieel aanbieden. Andere partijen, zoals opdrachtgevers en aannemers, kunnen zoeken naar zaken als ze bijvoorbeeld extra inzet nodig hebben voor een project. Inmiddels hebben meer dan 285 bedrijven zich aangemeld en zijn er meer dan 2.000 unieke inventarisstukken aangemaakt. Op dit moment kun je zoeken in meer dan 250 categorieën. Van rupskranen en grondwerkers tot aan deco-units en mobilights en van shovels en dumpers tot aan afzetcontainers, rijplaten, zand, grind en strooizout.

De Google van de infrasector

Planmeister moet de vraagbaak worden voor GWW Nederland. Daarnaast willen we meerwaarde creëren voor alle planners en uitvoerders door ons platform te blijven optimaliseren. Onze doelstelling voor 2022 is om meer dan 1.250 aanbieders te hebben.

Nieuwe functionaliteiten

Om het platform nog beter te maken, hebben we een aantal functionaliteiten doorgevoerd. 

De Planmeister app 

Als eerste hebben we een app ontwikkeld die in november 2021 live is gegaan. Deze app maakt het voor uitvoerders in het veld makkelijk om (op locatie) te zoeken naar bepaalde vakmensen of machines.

Interactief dashboard en maximale looptijd 

Met deze functies zorgen we ervoor dat het aanbod op Planmeister altijd actueel is. 

Binnenkort: Het overzicht van vraag en aanbod 

We zijn bezig met het ontwikkelen van een kaart, waarop jij alle openstaande aanvragen op Planmeister kunt zien.

De volgende stap

De kracht van Planmeister is dat er veel ‘matches’ worden gemaakt. Aannemers kunnen hier een grote rol in spelen.
Middels de bouwinnovatieshop willen we in contact komen met aannemers waarvoor Planmeister een goede ondersteuning kan zijn. Planmeister stelt uitvoerders in staat om op een nauwkeurige en onafhankelijke manier bepaalde zaken waar ze behoefte aan hebben in de buurt op te zoeken. Hiermee bespaar je direct op reis- en brandstofkosten. Bovendien heb je geen abonnement nodig om te zoeken naar vakmensen, machines, materialen en grond- en bouwstoffen. Je kunt als uitvoerder gratis gebruik maken van Planmeister.

Contact

Planmeister BV 
Contactpersoon: Harm Slooff 
085-0044938/06-21286070 
harm@planmeister.com

www.planmeister.com 

Gerelateerde innovaties

Bekijk alle innovaties
Vraag | Investering, Launching customers
Real-time inzicht in bouwplaatsbezoekers

Real-time inzicht in bouwplaatsbezoekers

Ditum geeft inzicht in wie er, op welk moment dan ook, op de bouwplaats aanwezig is. Maar daar blijft het niet bij. Ook urenregistratie en andere gerelateerde items zitten in het platform!

Vraag | Launching customers
Actueel zicht op wegen en bouwwerken

Actueel zicht op wegen en bouwwerken

Het platform van Real-Time Road Inspection biedt actuele beelden van de staat van de Nederlandse wegen en openbare ruimte en draagt bij aan CO2-reductie.

Vraag | Samenwerking
Gevolgschade door wateroverlast beperken

Gevolgschade door wateroverlast beperken

Wateroverlast de baas zijn.

Water kan overlast, maar vooral schade veroorzaken. Tijd voor een solide oplossing.

© Koninklijke Bouwend Nederland