Streetview voor de bouwplaats

Compleet 3D-beeld van de bouwplaats op afstand

Vraag | Kennis, Launching customers

Snel de bouwplaats en voortgang in beeld brengen voor collega’s op kantoor of de opdrachtgever? Overal en altijd een compleet inzicht in de status van uw project? Met OpenSpace heeft u altijd en overal inzicht in de voortgang met foto’s, plattegronden, notities en koppelingen met bijvoorbeeld BIM. Zo bouwt u sneller, beter en transparanter.

Geautomatiseerde 360 ​​video-opname
OpenSpace biedt de meest geavanceerde technologie voor het vastleggen van de bouwplaats op basis van combinatie van computer-imaging, kunstmatige intelligentie (AI) en 3D-modellering. Met OpenSpace maakt u 360°-beelden van een bouwplaats door een 360-camera op een helm te monteren of gewoon met een iPad of iPhone met LiDAR-scanner over de bouwplaats te lopen. Het AI-systeem van OpenSpace plaats de afbeeldingen automatisch op projectplannen, zonder handmatige correcties of locatiebepaling. De opnamen worden snel geüpload en kunnen later diezelfde dag op afstand worden bekeken, waar ook ter wereld. Het uploadproces wordt in de loop van de tijd ook sneller dankzij de ingebouwde machine learning-mogelijkheden van OpenSpace.

"Voortgang van werk monitoren (betonvloer gestort, wandcontactdozen geplaatst, wanden eerste verdieping geplaatst etc.)" 

Voor wie is OpenSpace Capture?
OpenSpace is geschikt voor een breed scala aan projecttypes en belanghebbenden. Van projecten van 1 maand tot meerjarige megaprojecten en van sub-aannemers tot hoofdaannemers, projectmanagers tot kredietverstrekkers en eigenaren tot verzekeraars.

Samenwerken en verduidelijken
OpenSpace is gebouwd en bedacht op de bouwplaats, niet in een vergaderruimte. Wij kennen de dagelijkse problemen waar bouwers tegenaan lopen uit ervaring. En we komen met passende oplossingen. De beelden worden dus opgeslagen in de Cloud en zijn tijdens alle bouwfasen – en daarna - te raadplegen. OpenSpace maakt het bovendien mogelijk om notities, schema’s, deadlines en documenten aan de plattegrond toe te voegen. De nauwkeurigheid van de opnamen is zo hoog, dat metingen kunnen worden gedaan met een nauwkeurigheid van vijf centimeter. U kunt uw bouwfoto's delen zoals en met wie u wilt. Er is geen grens aan het aantal gebruikers.

“De Google Streetview van de bouw.”
"Enorme besparing op reistijden doordat niet iedereen fysiek aanwezig hoeft te zijn"
"Je maakt nooit de foto die je nodig hebt, met OpenSpace hebben we dat opgelost" 

Integraties
OpenSpace werkt samen met gangbare tools en programma’s. Dankzij de VDC-tools kunt u de werkelijke omstandigheden vergelijken met uw BIM – zonder verlies van functies. Een digital twin gebaseerd op de werkelijke situatie dus. Vanuit OpenSpace kan bovendien eenvoudig oplevering documentatie worden opgesteld en kunnen PDF-rapporten worden gegenereerd. 

 

Waarom OpenSpace?

  • Duidelijk beeld van de bouwplaats op afstand.
  • Eenvoudig inzicht en documenteren.
  • Samenwerken en informatie delen.
  • Altijd de juiste bewijslast (WKB of aansprakelijkheid).
  • Creëer een ‘tijdmachine’ van uw project.
  • Transparantie richting opdrachtgevers en/of kopers.
  • As-Built input voor de communicatie tijdens het onderhoud en toekomstige renovaties. 

“De verzekering waar je doorheen kunt lopen!”
Kortom, OpenSpace biedt technologie die u helpt om te focussen op het belangrijkste: op tijd en binnen budget opleveren! 

Hybride werken en bouwen
Tijdens de corona pandemie zijn veel bedrijven overgestapt op hybride werkmodellen – deels op locatie en deels op afstand. Ook de bouw neemt deze trend over.  Uit onderzoek blijkt dat vóór de pandemie 52% van de aannemers, onderaannemers en ontwikkelaars zei nog nooit op afstand te hebben gewerkt, maar dat 92% dat nu af en toe of regelmatig wel doet. Volgens de respondenten is digitale technologie van groot belang om op afstand projecten strak te kunnen managen. Digitalisering speelt dan ook een steeds nadrukkelijker rol in de bouw. OpenSpace helpt u deze ontwikkeling optimaal te benutten. 

Nieuw in Nederland 
OpenSpace is een jong, financieel gezond, Amerikaans bedrijf met vestigingen in de Verenigde Staten en binnenkort ook in Australië en het Verenigd Koninkrijk. Sinds kort hebben wij ook een toegewijd sales team in Nederland, een van de landen die in Europa het hoogst scoort als het gaat om digitalisering en het ontwikkelen en benutten van ICT. Wij zijn op zoek naar klanten met wie we de kennis kunnen opbouwen om ons product te lokaliseren voor de Nederlandse markt.

Meer weten? Bezoek onze website of volg ons op LinkedIn

Gerelateerde innovaties

Bekijk alle innovaties
Vraag | Launching customers
Bouwen met een ballon

Bouwen met een ballon

Creatief, snel, licht en duurzaam bouwen

Met de BetonBallon-bouwmethodiek® kun je snel en efficiënt bijzondere constructies en grote besparingen te realiseren.

Vraag | Samenwerking
Dun en superisolerend glas

Dun en superisolerend glas

Dun glas met hoge isolatiewaarde

Glas met een hoge isolatiewaarde én heel dun. Dat is FINEO vacuümglas. Zonder ontsierende dop voor vacuümevacuatie.

Vraag | Investering, Launching customers
Real-time inzicht in bouwplaatsbezoekers

Real-time inzicht in bouwplaatsbezoekers

Ditum geeft inzicht in wie er, op welk moment dan ook, op de bouwplaats aanwezig is. Maar daar blijft het niet bij. Ook urenregistratie en andere gerelateerde items zitten in het platform!

© Koninklijke Bouwend Nederland