Dun en superisolerend glas

Dun glas met hoge isolatiewaarde

Vraag | Samenwerking

FINEO vacuümglas combineert excellente energieprestaties met fraaie esthetiek. Het ranke profiel zorgt ervoor dat het probleemloos in bestaande kozijnen of nieuwe ramen en vliesgevels kan worden ingebouwd. Dankzij een nieuwe vacuümglastechnologie heeft dit product geen zichtbare evacuatiepoort die het zicht belemmert. Bovendien zijn de randafdichtingen ultra dun, waardoor een maximaal zichtvlak ontstaat. De twee glasbladen worden van elkaar gescheiden door een luchtledige microspouw van 0,1 mm. Fineo heeft een U-waarde van 0,7 W/(m²K), is 100% recycleerbaar en heeft 15 jaar garantie.

Unieke opbouw
FINEO heeft een U-waarde van 0,7 W/(m²K). Het geheim van deze sterke isolatiewaarde ligt in de opbouw. Twee glasbladen worden van elkaar gescheiden door een luchtledige microspouw van 0,1 mm. De vacuümspouw van 0,1 mm wordt gecreëerd door hele kleine afstandhouders tussen de glasplaten. Eén van beide platen is voorzien van een lage-emissiecoating. De glasbladen zijn, afhankelijk van de uitvoering, maar 3 tot 6 mm dik. Deze innovatieve vacuümtechnologie zorgt voor uitzonderlijke prestaties bij een minieme dikte. Het resultaat is een sterk, rank isolatieglas dat dezelfde prestaties levert als drievoudige beglazing. Bovendien is met deze methode geen zichtbare evacuatiepoort nodig.

   

Dunner, lichter en eleganter

Visueel vergelijkbaar met enkel glas
Geen vacuüm evacuatiepoort
20 mm raster micro-pillars(1)
Geschikt om te worden geplaatst in bestaande kozijnen (*)

Uitzonderlijke thermische isolatie

Ug van 0,7 W/(m2.K), ongeacht de hellingsgraad

Duurzame investering

Prestaties ontworpen voor tientallen jaren

Meer natuurlijk daglicht

Zorgt voor meer lichtcomfort binnenshuis

Verbeterde geluidsdemping

Meer akoestisch comfort binnenshuis
Hoge akoestische demping van storend verkeerslawaai

Loodvrij en recyclebaar

100% recyclebaar
Toepasbaar in de circulaire economie

Drie keer dunner dan drievoudig glas
Doordat het 3 tot 4 keer dunner is dan z’n drievoudige tegenhanger past FINEO-glas makkelijk in bestaande kozijnen, terwijl die bij drievoudige beglazing volledig moeten vervangen worden. FINEO-glas biedt bovendien meer daglicht dan drievoudig isolatieglas. Dit maakt van FINEO een zeer kostenefficiënte oplossing voor renovatieprojecten en een unieke oplossing voor restauratieprojecten. Maar het is, zeker door het ontbreken van een ‘dop’, ook zeer geschikt voor elegante, isolerende raampartijen in nieuwbouwprojecten.

Hoge isolatiewaarden
FINEO heeft een U-waarde van 0,7 W/(m²K), ongeacht de hellingshoek. Het warmtegevoel is bij FINEO-glas bovendien veel hoger dan bij enkel glas of bij dubbele beglazing, omdat de oppervlaktetemperatuur van het glasblad hoger is. Dus minder koude straling en koude luchtcirculatie rond de ramen. FINEO-glas zorgt bovendien voor een zeer hoge akoestische demping tot 36 dB en zelfs 39 dB voor de Hybride en Heritage variant. 

FINEO is een gecertificeerd glasproduct dat is goedgekeurd door het Europese EOTA testprogramma. Het is 100% recyclebaar en heeft een zeer lange levensduur zónder prestatieverlies. FINEO-glas wordt geproduceerd in Europa.

Diverse vormen, soorten en maten
FINEO-glas is verkrijgbaar tot 1,5 x 2,5 m of 1,6 x 2,4 meter en in een groot aantal vormen. De minimale maat is 0,2 x 0,2 meter. Er is ook een FINEO Heritage-assortiment met zes soorten restauratieglas voor historische gebouwen en huizen. Het Safety-gamma biedt bescherming tegen persoonlijke verwondingen, het Solar Control-gamma zorgt voor een comfortabele binnentemperatuur gedurende het hele jaar, en is ideaal voor zuidelijk georiënteerde gevels en grote glaspartijen. In de Hybride versie wordt FINEO gebruikt als één ruit van een dubbele beglazing, dit leidt tot ongeëvenaarde thermische en akoestische prestaties. Met partners bieden wij bovendien een range van raam- en gevelsystemen aan, op maat gemaakt voor vacuümbeglazing. Deze oplossingen zijn beschikbaar in aluminium, PVC, hout of staal. Een complete glasoplossing dus.

FINEO Hybrid
Vragen over ons product? Neem gerust contact op met ons. Onze experts voorzien u graag van passend advies. 
fineoglas.eu

Contact

FINEO Regio Oost
Vincent Hulleman
Telefoon:  06 120 269 72
E-mail:  vincent.hulleman@agc.com

FINEO Regio West
Ramon Ebeltjes
Telefoon: 06 514 450 02
E-mail: ramon.ebeltjes@agc.com

Gerelateerde innovaties

Bekijk alle innovaties
Vraag | Launching customers
Bouwen met een ballon

Bouwen met een ballon

Creatief, snel, licht en duurzaam bouwen

Met de BetonBallon-bouwmethodiek® kun je snel en efficiënt bijzondere constructies en grote besparingen te realiseren.

Vraag | Kennis, Launching customers
Streetview voor de bouwplaats

Streetview voor de bouwplaats

Compleet 3D-beeld van de bouwplaats op afstand

Maak zelf eenvoudig en snel een 360° beeld van de bouwplaats. Met OpenSpace heeft u altijd en overal inzicht in de voortgang.

Vraag | Investering, Launching customers
Real-time inzicht in bouwplaatsbezoekers

Real-time inzicht in bouwplaatsbezoekers

Ditum geeft inzicht in wie er, op welk moment dan ook, op de bouwplaats aanwezig is. Maar daar blijft het niet bij. Ook urenregistratie en andere gerelateerde items zitten in het platform!

© Koninklijke Bouwend Nederland