Bouwlogistiek en omgevingsmanagement

Een kwart van alle vrachtverkeer is gekoppeld aan de bouw. Het gaat om circa negen miljard vrachtkilometers waarvan haast 15% in de binnensteden wordt verreden. Bouwactiviteiten in binnensteden nemen alleen maar toe en dat betekent een groeiende logistieke uitdaging. Locaties zijn nauwelijks bereikbaar met vrachtwagens, de bouwplaats is klein, milieuregels streng. Waar liggen de opties om de bouwlogistiek opnieuw in te richten?

Bouw Idee Café over bouwlogistiek in de stad

Op 29 oktober 2020 vond het het Bouw Idee Café plaats over bouwlogistiek in de stad. Hierin sprak Yvonne Ton met Ruben Vrijhoef (HU, TUDelft), Ron Frazer (VolkerWessels Bouwmaterieel), Jan Robbert Albrechts (Gemeente Rotterdam) en Bart Schoonderwoerd (Technische Unie) over de uitdagingen én kansen van dit thema. Bekijk hieronder de uitzending terug, lees het verslag van deze uitzending of bekijk de terugblik van Cobouw.

Vlog over bouwlogistiek in de stad

Door het toenemend aantal verkeersbewegingen voor de bouw in binnensteden is het nodig om te innoveren. Kan het minder of efficiënter? Waar liggen kansen? Manuel Venderbos gaat kijken bij een bouwhub, één centrale plaats waar bouwmaterialen verzameld liggen.

Verder lezen

© Koninklijke Bouwend Nederland