Digital & AI design

In vrijwel alles zit een sensor. Je thermostaat weet precies wanneer de verwarming aan moet. Camera’s kunnen niet alleen filekansen berekenen, maar zelfs de snelheidslimiet aanpassen. Wegen zijn in staat om zelf het licht aan te doen. Of uit, al naar gelang de verkeersdrukte en het weer. In vrijwel alles zit een sensor. Of het nou een woning of dijk is: AI doet het snelle denkwerk. De mogelijkheden van data, digitalisering en AI zijn eindeloos. Maar wat kies je? Hoe beheer je de vastgelegde informatie? Hoe maak je die te gelde? En hoe zorg je voor een bedrijfscultuur en een verdienmodel die daarbij passen?

Bouw Idee Café over digital & AI design

Op 15 oktober 2020 vond het het Bouw Idee Café plaats over digital & AI design. Hierin sprak Paul Teixeira (Cobouw) met met Jaap Wierenga (Heijmans), Arjan Walinga (Nederlandse AI Coalitie), Hilbrand Katsma (Van Wijnen) en Barbara Huizink (Dura Vermeer). Bekijk hieronder de uitzending terug, lees het verslag van deze uitzending of bekijk de terugblik van Cobouw.

Vlog over digital & AI design

In deze vlog onderzoekt Manuel Venderbos wat de mogelijkheden en toepassingen zijn van digital en artifical intelligence.

Verder lezen

© Koninklijke Bouwend Nederland