Industrialisatie & prefab

Er is veel verwarring over het begrip industrialisatie en de betekenis die het gaat hebben voor de bouwopgave en de bestaande bouwpraktijk. Veel mensen denken dat we al volop industrialiseren in de bouw en verwijzen dan naar de prefabindustrie. De vorm van industrialisatie die nodig is om betere, duurzamere en goedkopere huizen te maken en/of te renoveren is echter een andere. Maar is Nederland groot genoeg voor echte industrialisatie? En wat betekent dit voor het aangezicht van de Nederlandse wijken? En voor de aannemer?

Bouw Idee Café over industrialisatie & prefab

Op 8 oktober 2020 vond het het Bouw Idee Café plaats over de industrialisatie & prefab. Marc Doodeman (Cobouw) sprak met Peter Hutten (Van Wijnen), Jan van der Doelen (ING), Steffen van Rijs (RC Panels), Sjoerd Klein Velderman (De Stroomversnelling) en Lisa Rooijakkers (Voorbij Prefab). Bekijk hieronder de uitzending, lees het verslag van deze uitzending of bekijk de terugblik van Cobouw.

Vlog over de industrialisatie & prefab

Wat is er mogelijk met industrialisatie en prefab in de bouw en infra? Lisa Rooijakkers van de Voorbij Groep laat Manuel Venderbos zien hoe zij prefabwanden voor de woningbouw maken. Ook brengt Manuel Venderbos een bezoek aan Rc Panels. Rc Panels heeft een innovatief gevelconcept. Samen met hun partners is het mogelijk om een modulaire woning binnen één dag in elkaar te zetten. En zonodig ook weer uit elkaar te halen.

Verder lezen

© Koninklijke Bouwend Nederland