Digital construction

De komst van de computer heeft niet alleen het werken op kantoor totaal veranderd, maar ook het werken op de bouwplaats. En niet alleen omdat er niet meer met rollen tekeningen hoeft te worden geworsteld,  de manier van bouwen en zelfs wát we bouwen is door digitalisering (steeds vaker) wezenlijk anders. Waar staan we nu in die ontwikkeling en hoe ziet de toekomst eruit? Worden voortaan alle muren en kozijnen gemaakt door robotarmen? Of gaat 3D printen de traditionele productiemethoden vervangen?

Bouw Idee Café over digital construction

Op 17 september 2020 vond het het Bouw Idee Café plaats over digital construction. Hierin sprak Paul Teixeira (Cobouw) met met Jaap Wierenga (Heijmans), Arjan Walinga (Nederlandse AI Coalitie), Hilbrand Katsma (Van Wijnen) en Barbara Huizink (Dura Vermeer). Bekijk hieronder de uitzending terug, lees het verslag van deze uitzending of bekijk de terugblik van Cobouw.

Vlog over digital construction

3D-printen is een mooie innovatie voor de bouwsector, maar is het 'here to stay' of blijft het bij een hype? Manuel Venderbos gaat op zoek naar voorbeelden van 3D-printen in de praktijk.

Verder lezen

© Koninklijke Bouwend Nederland